Select Page

TIM SCHIPPER

Yoga & Psychologie

1 op 1

Een consult is effectief bij het omgaan met mentale, fysieke en spirituele uitdagingen. We gaan in gesprek en geven ruimte aan wat er speelt. Met Yoga en/of meditatie oefeningen vergroten we je lichaamsbewustzijn en de afstemming op je gevoelswereld.

Online Yoga School

Samen met Marieke run ik een online Kundalini Yoga School waar we video’s en livestreams van yoga-sets en meditaties delen. Dit platform helpt je om regelmatig yoga te beoefenen en je inzichten te integreren in het dagelijkse leven.

1 op 1 begeleiding

Ontwikkeling van bewustzijn, vitaliteit & vreugde

De 1 op 1 sessies brengen je aandacht van het hoofd naar het hart. Met andere woorden, in plaats van alleen naar onze gedachten te luisteren, herkennen we de leiding die van binnenuit komt. We handelen naar de gedachten, emoties en gedragspatronen die jouw  bewustzijn, vitaliteit en vreugde stimuleren.

De sessies bieden hulp in de volgende situaties:

Als je persoonlijke begeleiding wilt bij je dagelijkse yoga of meditatie beoefening (Sadhana), dan kiezen we samen de juiste oefeningen voor jou.

Ervaar je (te) veel lichamelijke en/of mentale stress en spanning, dan help ik je ontspannen.

Wil je gewoonte patronen (voeding, relaties, gedrag etc.) veranderen, dan ondersteunt yoga, meditatie en reflectie de gedragsverandering.

Word je regelmatig overvallen door paniek aanvallen en/ of ervaar je sterke angsten, dan werken we aan vertrouwen.

Vind je het lastig om emoties (zoals boosheid, frustratie, verdriet, blijdschap etc.) te ervaren, dan helpt ik je deze te voelen en op constructieve wijze te uiten.

Groeit de behoefte aan meer spiritualiteit in je leven, dan geef ik je begeleiding en technieken om dit te bewerkstelligen.

REFLECTIE

We reflecteren op je vraag en bekijken deze vanuit verschillende perspectieven voor een beter begrip en bewuste vervolg stappen.

ADEM

Het reguleren van de adem vormt de basis voor meditatie en heeft effect op ons dagelijks leven. De optimalisatie van de adem vergroot ons bewustzijn. 

HOUDING

Met yogahoudingen en een specifieke reeks aan houdingen, ademhaling, mentale focus en handposities kunnen we lichaam en geest beïnvloeden.

KLANK

Ritme en klank hebben een sterke invloed op ons zenuwstelsel en beïnvloeden onze mentale en fysieke conditie. Geluid is trilling en het vibreert de cellen van ons lichaam en onze geest.

Tijdens 1 op 1 sessies zijn de volgende waarden belangrijk 

Leer je aandacht te focussen

Een regelmatige meditatiebeoefening versterkt onze aandacht. Het vermogen om bewust onze focus te verleggen creeert ruimte voor gedragsveranderingen.

Voel je comfortabel met het ongemak

Momenten van transformatie gaan vaak gepaard met gevoelens van rusteloosheid en ongemak. In plaats van te proberen er afstand van te nemen, nodig ik je uit om contact te maken met het ongemak. Het ongemak geleidt ons vaak naar de diepere oorzaak. 

Geen eerdere (yoga) ervaring vereist

De technieken zijn voor iedereen te gebruiken en eenvoudig toe te passen in verschillende situaties. Eerdere ervaring is niet vereist. Maak je geen zorgen, de oefeningen worden afgestemd op jouw ervaringsniveau.

Over mij

Een vroege fascinatie voor de menselijke geest maakte dat ik koos voor de studie psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens mijn studie beoefende ik yoga & meditatie wat mij hielp herstellen van een blessure en het gaf me nieuwe inzichten omtrent mijn gedachten, emoties en lichamelijke sensaties.

Tijdens mijn studie deed ik twee onderzoeksprojecten naar het effect van yoga en meditatie op welzijn. De eerste ging over het effect van Mindfulness-meditaties op stress en welzijn (2008), en de tweede over het effect van geleide meditatie op stressherstel (2010). Beide onderzoeken lieten positieve resultaten zien. Ik behaalde mijn Master titel (MSc.) in Arbeid- en Gezondheidspsychologie.

Momenteel geef ik Yoga & Meditatie workshops in Amsterdam en run ik samen met Marieke de online Kundalini Yoga School. Naast groepssessies ben ik beschikbaar voor 1 op 1 sessies. Internationale Yoga retreats & journeys organiseer ik op inspirerende locaties wereldwijd. 

Mannenyoga in Amsterdam-Oost

Iedere derde Donderdag van de maand organiseer ik een Mannenyoga bijeenkomst in Amsterdam-Oost. We komen samen om een yoga set te doen die de verbinding met onszelf en elkaar versterkt. De avond is voor mannen en eerdere yoga ervaring is niet vereist. Wees welkom!

Blog / Artikelen / Podcasts

Wil je meer lezen over Yoga & Psychologie en mijn eigen ervaringen? Kijk dan hier op deze blog pagina waar ik een aantal artikelen heb gedeeld over Yogapsychologie en links naar andere publicaties en podcasts.

Testimonials

Ik vind Tim zijn aanpak origineel. Het voelt fijn om echt één op één contact te hebben met je yoga-docent. Hij brengt meteen de focus erin. Daarna gaf hij tips aan de hand van een yoga-oefening. Ik doe deze elke dag, soms ook met weerstand… Ik zorg beter voor mijzelf. Tim begeleidt ons heel integer, zorgvuldig, liefdevol en uitgebreid en ik ervaar dit als heel bijzonder. En de yoga, de emotionele bevrijding, de hart-openende oefeningen, de mentale ondersteuning, en dan óók nog volop adviezen over voeding! Zó bevlogen! Mijn dank is groot.” Evelien

Tim showed me how blockages in my body refer to challenges on a mental, emotional and spiritual level. Tim linked my thought patterns, daily struggles and the big questions of life by simply listening to my story and giving them back in return. Tim is bright, loving, direct and intuitive. He shows me what I actually know, but what my own stories and thought patterns usually disguise. Each session I left full of inspiration and with fresh understanding!” Floor

“In korte tijd heeft Tim me pragmatisch geholpen. In de sessie lag de focus op het nu en hoe ik mezelf kon helpen om me minder druk te maken om het verleden, en in mijn geval de toekomst. Tim hield een spiegel voor die me steeds terugbracht naar het nu. Tevens doe ik nu dagelijks een korte meditatie waardoor het makkelijker wordt om controle te laten gaan en me emotioneel beter te openen.” Tim 

Yogapsychologie:

Universele kennis over lichaam en geest

 

Yoga is meer dan alleen het lichaam rekken en strekken. Yogi’s met hoge stadia van bewustzijn waren in staat om de subtiele lagen van de geest in zijn totaliteit waar te nemen.

Dit is hoe yogapsychologie als wetenschap is ontwikkeld. Het behandelt de subtiliteiten van het leven en legt ons uit hoe we deze universele kennis kunnen toepassen in ons dagelijkse leven.

Ik vind de werking van de menselijke geest fascinerend. De geest heeft een grote impact op ons leven, maar we weten er zo weinig over. Gelukkig wordt deze essentiële universele kennis nog steeds gedeeld. Hoe meer ik erover leer, hoe meer het mijn leven verrijkt; en ook dat van anderen. Vandaar ook mijn motivatie het te delen met een ieder die interesse heeft. 

Stel je vraag of boek een sessie via email: tim [@] timschipper.nl