Yogapsychologie met Tim Schipper

Mannenyoga, iedere donderdagavond

 

Mannen Yoga - De  Yogapsycholoog

Beste Man,

dit is jouw uitnodiging om deel te nemen aan de Mannen Yoga sessie’s op de Donderdagavond. De sessies zijn toegankelijk voor iedere man, eerdere ervaring is niet nodig. Dus, ‘man your battlestations’ en doe mee! No worries, er is geen man overboord op het moment dat je een keertje niet kan.

Mannenyoga is yoga speciaal voor Mannen en is meer dan alleen een yoga les zonder vrouwen. Wekelijks zoeken we elkaar op en doen we Kundalini Yoga oefeningen (as taugh by Yogi Bhajan). Deze dienen als initiaties in het Man-zijn en stimuleren de bewustwording van lichaam, gedachten en emoties. Mede door de veelzijdigheid van oefeningen zijn ze geschikt voor mannen met en zonder yoga ervaring. Kenmerkend zijn de dynamische yoga oefeningen, aandacht voor de adem en het gebruik van mantra’s.

Voor mannen betekent het doen van Yoga vaak een introductie in de gevoelswereld. De gevoelswereld binnentreden vraagt om moed en begeleiding. Met mannenyoga bieden we een plek voor mannen om samen het onbekende te ontdekken. Niet door elkaar als macho’s uit te dagen, maar door elkaar te inspireren om de comfortzone te verlaten. Fysieke en mentale blokkades die we ervaren tijdens Yoga en dagelijkse activiteiten maken we bespreekbaar in een vertrouwelijke omgeving.

In het gezelschap van andere mannen wordt je op scherp gezet, uitgedaagd en geïnspireerd in de ontwikkeling naar mannelijke volwassenheid. In onze maatschappij is er weinig plek voor dit soort rituelen en begeleiding in het groeiproces van de man. De meeste aandacht gaat uit naar het verdienen van de kost en ‘bewuste’ momenten voor man-tot-man interacties zijn schaars. Omdat deze interacties onmisbaar zijn voor een evenwichtige ontwikkeling van de man, is er Mannenyoga!

Een wekelijks moment van ont-moeting, waar even niets moet en de kracht van verbondenheid heelt.

Mannenyoga dus, iedere Donderdagavond.

www.mannenyoga.nl 

Facebook 

 

 

 

Mannenyoga Amsterdam - Studio